Västra Kajen, 1st prize.

tva-vastrakajen-16
Two six storey housing blocks located on the quayside in central Jönköping, Sweden.
Invited competition 2009, first prize.

tva-vastrakajen-17
An outer layer of balconies provide all apartments with outdoor spaces. A screen of aluminium trellis diffuses the light and creates a buffer zone between inside and outside.

 

Ortophoto_site_2
Starting with a low-energy, long-term sustainable perspective, this project set out to create attractive housing on one of the best sites in Jönköping.

tva-vastrakajen-03

The apartments are organised around a large vertical illuminated stairwell. With the majority of the apartments located in the corners, they benefit from good natural light and views.

tva-vastrakajen-11

tva-vastrakajen-12

tva-vastrakajen-05tva-vastrakajen-06tva-vastrakajen-07
Clients: Vätterhem and Riksbyggen.